Смакуючи стравами різних країн

У різних куточках світу за короткий проміжок часу можна було опинитися сьогодні, завітавши на фестиваль їжі до Інституту філології. В дзеркальному холі були представлені традиційні страви країн, мову і культуру яких вивчають в Інституті філології. Все спробувати не вдалося, але багато цікаво дізнатися встигнути можна.

Студентка Катерина з французької філології приготувала млинці за особливим французьким рецептом з яблучним пюре, адже ця страва смакує на сніданок не рідше, ніж поширені у стереотипах круасани. А Роман Гардашук з арабістики ледь встигав готувати фалафель. Страви з нуту, попри розмаїття халви, смакували всім. Болгаристи частували кокосовими печивами і рахат-лукумом. Сама рахат-лукум вважається однією із традиційних страв з часів, коли країна була під Османською імперією. А от полоністи наготували смачних сирників з вишневим варенням та млинці з вишнями. Ці ягоди у поляків присутні і багатьох стравах. Було на стенді полоністів і ягідне желе, але його встигли з’їсти швидше, ніж воно би розтанула в теплій атмосфері фестивалю.

Від Америки з лимонним печивом і круасанами, через українську кухню з варениками і пампухами та гагаузьку кухню з айвою та горіхами з медом, потрапити на Схід з корейськими суші і рисовою вермішеллю можна було за десять кроків. Феєрія свята і розмаїття смаків - це все було в одному Жовтому корпусі 8 листопада.

Каріна Дорошенко,
Фото – Валерій Попов

Категорії: